Barnmorskan 29/4

Alla mina värden var bra nere hos barnmorskan imorse så nu väntar vi med spänning på ultraljudet den 26 Maj. Hon lyssnar gärna inte på hjärtljuden innan man varit på UL av olika anledningar sa hon. Ibland kanske man inte hittar åt hjärtljuden och föräldrarna går och oroar sig i onödan. Det kanske är lika bra, för visst skulle jag bli lite orolig om hon inte hörde nåt. Jag hade hoppats lite på att hon skulle lyssna men får väl så snällt vänta tills ultraljudet i Lycksele då, det är ju inte allt för länge kvar.

Vi lever och mår :)

En liten uppdatering

Nu är deklarationerna godkända och inskickade. På + hamnade vi även denna gång så det tackar vi för :)Det har verkligen varit pissväder idag så vi känner inte för att göra någonting alls just nu. Hade önskat att "Män som hatar kvinnor" kommit ut på OK för nu har jag läst ut boken och är redo för filmen. Av boken att döma så måste filmen bara vara hur bra som helst.

För att uppdatera min graviditet lite så kan jag meddela att mitt illamående har gett med sig rejält. Numera behöver jag bara spy direkt när jag klivit upp på morgonen och det tack vare någon äcklig lukt som jag känner här i huset (antagligen från när vi fogade klinkersen i hallen). Jag hoppas innerligt att den lukten snart drar bort för jag kan verkligen inte med den. Jag känner den jämt och går omkring här hemma med kväljningar dagligen. Det är inte roligt vill jag lova. Jag kan även meddela att det endast är jag som känner denna vidriga lukt, ingen annan :) Annars trivs jag alldeles utmärkt med att vara gravid, det är en underbar känsla som inte går att beskriva. På onsdag ska vi till barnmorskan igen och den 26 Maj bär det av till Lycksele på ultraljud, det ser jag verkligen framemot.


Gud som jag längtar till vårt underbara Fig Tree Bay,
nästa fredag är vi äntligen där.

Vårväder och växande mage

Dagarna rullar på som vanligt och det är så himla skönt nu när vårvädret ger sig till känna om dagarna. Fåglarna kvittrar så fint och solen värmer. Det är underbart! Men jag längtar ändå till lite varmare breddgrader och det börjar dra ihop sig nu. Den 8:e Maj åker vi och det ska bli så härligt. Dock inte lika kul att vara utan "pappa" Jonah i en hel vecka, men det ska nog gå bra. Måste börja leta rätt på lite sommarkläder oxå. Klänningarna borde jag kunna ha, men shortsen och kjolarna är bara att glömma. Prövade ett par shorts förra veckan och det gick inte alls. Måste införskaffa några nya sommarkläder innan vi åker. Nya kläder över huvut tagen skulle behövas snart eftersom att jag går med hårsnoddar i alla mina jeans, när knappen inte går att knäppa. Jonah kallar mig för tjockis :)

En liten uppdatering

Påskledigheten var gudomligt härlig och behövlig. Vi hade inte så bra väder veckan innan påsk men från skärtorsdagen blev det kanonfint och det höll i sig resten av påskhelgen. Trots 10 dagars ledighet var det rätt så tungt att gå på jobbet i tisdags och nu känns det som att det var evigheter sen jag var ledig. Man kommer snabbt in i vardagen igen. Jag får trösta mig med att det inte är så länge kvar tills jag ligger på playan i Cypern med en veckas ledighet till. Egentligen var det ju meningen att vi skulle åka den 15 maj tillsammans med Anna, Chrille och barnen men vi var tyvärr tvungen att boka om vår resa. Nu blir det bara familjen och vi åker den 8 maj istället. Det känns jättetråkigt att vi inte kan åka med Anna och Crille för det hade jag verkligen sett framemot. Dessutom så skulle vi på Ayia Napa denna gång, men nu blev det samma som sist (Fig Tree Bay, Nausicaa beach) i och med ombokningen. Hur som haven så ska det bli himla härligt med en veckas semester i solen. Det blir dock inte alltid som man tänkt sig.


Ikväll är vi bjuden på Tacos nere hos mamma och pappa. Resten av helgen blir bara lugn och mysig och jag ber till gudarna att jag slipper må illa och spy. Jag är ganska less på det nu. Fast det har blivit bättre så jag tror att det håller på att ge med sig. Jag håller tummarna!

Ha en bra fredag!

Tack så hjärtligt!

Jag vill bara ge en stor kram till er alla som skrivit och gratulerat oss till vårt kommande lilla underverk. Det är en sån otrolig resa vi har påbörjat och det är med spänning och lycka vi kommer att följa den. Med lite hopp så kanske det inte dröjer allt för länge tills vi befinner oss i oktober :P Jag har så svårt att förstå att det här är sant, att jag och Jonah ska bli föräldrar på riktigt. Allt känns bara som en såndär underbar dröm som man inte vill vakna upp ur, men trots allt så är det verklighet och det är det som är så fantastiskt.

Tack än en gång för alla gratulationer, det gör mig så otroligt glad och jag tror att jag talar för Jonah i den frågan oxå. Jag kan se framför mig hur han sitter och läser de här kommentarera och ler för sig själv. Han är minst lika stolt som mig.

När Jonah kommer hem från jobbet så åker vi upp till fjället och kommer inte hem förrens efter påskhelgen. Det innebär att vi har 10 dagars ledighet framför oss. Fantastiskt!!


Detta är ren lycka!
Ha en underbar påskhelg mina vänner!
Nu ska jag åka och andas lite fjälluft och växa på mig lite :)

Jag ska bli mamma

I lilla Dorotea är det inte lätt att ha en hemlighet, inte en sånhär iallafall. Jag vet att ryktena nått de flesta öron och jag kan meddela att de är sanna. Äntligen ska vi bli tre! Om allt går som det ska så anländer det en liten bebis till oss i oktober. Tänk att jag och Jonah ska bilda en alldeles egen liten familj. Det känns så himla overkligt, men en sån här lycka har jag aldrig känt i hela mitt liv. Det finns inte ord som kan beskriva denna känsla. På lördag går jag in i vecka 11 så tyvärr är det en hel evighet kvar, men den som väntar på något gott ;) Det är helt fantastisk att en liten knyte som man aldrig mött kan bringa sån oerhörd lycka. Dock ett STORT minus för allt illamående :P

Ett stort tack till er alla som redan gratulerat oss!!
// En stolt och lycklig blivande mamma (och pappa)


Jag är lyckligast i världen!

Så lycklig att jag inte ens har tid eller lust att blogga.
Det finns så mycket annat roligt att ägna sina tankar åt nu.
Mitt hjärta bubblar av kärlek coh lycka!


Vill passa på att önska världens bästa 
Erika lycka till i Sthlm idag,
jag håller tummarna!