Påskledigt

Vår lilla fröken fräken bara växer och växer för varje vecka. Idag spräckte hon 8-kilostrecket :)

Jag och Jonah har redan kastat oss över ett påskägg som vi fått av mamma och pappa ikväll. Lite godis sitter fint i kistan och man måste ju ladda upp nu inför påsken :) Imorgon åker vi upp till fjället och spenderar påskhelgen där uppe. Vera längtar efter farmor och farfar och faster Becca :) Det är lång mellan gångerna som hon träffar sina fastrar så det är alltid extra roligt när de kommer hem. Jag håller tummarna för fint påskväder och önskar er alla en underbar helg!

Nu ska jag gå och mumma min underbara prinsessa innan hon somnar för natten :)


Tillbaka i vardagen

Vi har varit uppe i fjället en vecka så det är därför som det blivit lite dåligt med uppdatering här i bloggen. Det har varit en härlig vecka iallafall men det känns skönt att komma tillbaka till vardagen igen. Vera har haft lite svårt att komma till ro där uppe när det varit mycket folk och rörelser hela tiden. Hon har haft svårt att somna på kvällen och sedan sovit halvdåligt på nätterna oxå. Men nu när vi är hemma har hon snabbt kommit tillbaka till sina vanliga rutiner igen och det känns skönt. Nu laddar vi upp inför påskhelgen då vi åker upp igen och nu får vi umgås med faster Becca som kommer hem från Danmark. Oj vad vi längtar efter henne!


Kl 2 idag ska jag och Vera bege oss på badhuset och träffa Ellie och hennes underbara mamma Caroline. Det är varmbad nu så vi tänkte passa på att blöta våra små prinsessor. Vera älskar som sagt att bada så vi hoppas på att Ellie uppskattar det lika mycket :)Det gäller att passa på

Jag hade precis tagit på lillan alla kläder och lagt henne i vagnen när jag insåg att det faktiskt regnar ute. Jag som hade tänkt vara duktig och fylla pannrummet med ved nu innan vi åker till fjälls. Men det får vänta så länge. Innan jag ens hann blinka så hade iallafall lillan slocknat i vagnen, så nu ligger hon på altanen och sover och inviger sin nya åkpåse. Jag tror att jag ska passa på att städa lite nu, trots att det inte känns allt för lockande. Veden får iallafall vänta tills senare.

Vaccinationen avklarad

Fy bubblan vad Vera blev ledsen när de stampade henne i benen, båda samtidigt dessutom. Hon grät så hjärtskärande och man såg verkligen på henne hur ont hon tyckte att det gjorde. Jag blev så ledsen inombords och det var inte långt från tårar för mig heller. Men när jag fick ta upp henne i min famn och trösta henne så gick det över fort och sedan var hon samma glada charmiga Vera igen. Tur att de små glömmer fort ;)  Nu hoppas jag bara att hon slipper feber och dyligt. Just nu sover hon sött i min säng iallafall.

7400 gram stannade vågen på idag så det är 320 gram + sedan förra veckan. Hon börjar bli riktigt rund och go min lilla pingla. Vera ligger i överkant på både längden och vikten, men det har hon gjort ända sedan födseln. Hon vägde ju trots allt 4,2 kilo. Det tog lite tid för henne från början att komma upp i sin födelsevikt igen innan hon kommit på att det faktiskt är gott med mat ;) Jag fick kämpa med amningen rätt mycket i början innan jag och Vera kom överrens. Nu däremot ÄLSKAR hon att äta och börjar bli en stadig bit :)


Lillan den 10 februari, 2 dagar innan tremånadersdagen :)


Tävla du med!

Jag är med och tävlar om en underbart fin hoddie/tröja till Vera, så nu håller jag tummarna för att jag vinner. Jag brukar ha otur när det gäller tävlingar, men hoppas kan man ju alltid göra :)
Tävlingen avslutas 12/3

Tävla hos Krimskrams du oxå


Vaccination imorgon

Idag har lillan badat på badhuset för första gången och det var mycket populärt. Trodde först att hon kanske skulle protestera på att det var för kallt när det bara var drygt 31 grader i vattnet, men hon tyckte att det var toppen :) Hon älskar verkligen att bada! Mest intresserad var hon nog ändå av alla barn som plaskade omkring i färggranna badringar :)

Imorgon är det onsdag och jag ska ner på BVC och väga/mäta lillan. Dessutom ska hon få sin 3-månadersvaccination som vi ännu inte hunnit med. Först blev hon sjuk och då ville jag inte att hon skulle vaccineras och förra veckan var vi i Lycksele. Men imorgon blir det äntligen av....eller äntligen kanske jag inte ska säga. Visst är det bra att hon ska få sin vaccination men jag gruvar mig lite för att hon ska bli väldigt ledsen :/ Då kommer det att göra ont i mammas hjärta. Sen så håller jag mina tummar och tår för att hon inte behöver få feber.

Nu ska jag krypa i säng tillsammans med min älskade och min underbara lilla flicka som sover sött i vaggen. på fredag blir hon hela 4 månader. Det är inte klokt vad tiden går fort!Skruttan på BB, så liten rund och god.
Jag blir helt gråtmild när jag tittar tillbaka på förlossningen och minns vilken otrolig upplevelse det var att föda barn. Det går inte att beskriva med ord, man måste uppleva det för att förstå. Det är det bästa jag gjort i hela mitt liv och det slår allt i denna värld. Jag skulle kunna göra det om och om igen. Det är det mäktigaste jag någonsin varit med om.

Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag älskar min underbara lilla dotter!


Mums!


Lillan tycker att det är mums med banangröt...


..Och lite efterrätt på det tackar hon inte nej till ;)Jag, min solstråle och min nya frilla
Vera är ljuset i mitt liv och jag är så otroligt stolt över min lilla flicka!


Magen skriker!

Jepp, kl 12 ska jag och Vera luncha på Görans med syster, Emma och Loke. Jag är vrålhungrig! Härligt att det är så underbart väder idag för då ska jag passa på att gå en promenad med Vera senare. Hon älskar att åka vagn och somnar på studs som en liten prinsessa ;) Nu måste jag dock väcka min lilla prinsessa som tagit en härlig sovstund. Hoppas att ni får en bra dag i det strålande vintervädret :)
Lyckselebesök

Imorgon ska vi till Lycksele på Barn med Vera för att kolla upp hennes små pipande luftrör. Hon blev sjuk för ett tag sen med rejäl hosta och rosslande/pipande luftvägar. Jag var så fruktansvärt orolig. Det var flera nätter som jag vaknade av att Vera knappt fick nån luft och jag fick slita upp henne ur vaggan för att hjälpa henne. Det bara rosslade upp och ner i bröstet på henne. Det gjorde så ont i mitt hjärta och man var på helspänn hela dagarna. Vi var ner på jouren på sjukan ett par gången så att hon fick inhalera. Av det blev det lite bättre för varje gång så läkaren skrev ut en inhalator till oss som vi hämtade ut på apoteket. Han skickade även en remiss till Lycksele för säkerhetsskull eftersom att både jag och Jonah har haft astma, så det känns skönt att få kolla upp det. Själv både tror och hoppas jag på att de pipande luftrören berodde på förkylningen. Jag har hört att det är fler barn som haft ungefär samma problem. Nu är hon iallafall frisk och glad som vanligt sedan en vecka tillbaka och det tackar jag gudarna för. Det är inte kul när dessa små knyten ska vara sjuka.


Min lilla tofsvipa ;)